Skapa ett ordningsamt kontor

Ordning och reda är viktigt för koncentrationen. Ett stökigt skrivbord kan bli ett störningsmoment i arbetet, och det i sin tur kan göra det svårare att hitta ett lugn. Det sista du vill ha på arbetet är en stressad känsla. Ett städat skrivbord där var sak har sin plats ger bra förutsättningar för att kunna prestera på topp. Håller du inte med om att det också är tillfredsställande när saker och ting är i sin ordning?

Sortera viktiga papper och dokument i pärmar och mappar. Lägg undan i förvaringslådor, som du dessutom märkt upp för extra tydlighet. Samla allt skrivbordsmaterial på samma ställe och se till att det du använder dagligen finns nära till hands. Är det rent och snyggt minskar även risken för smuts och damm, bara det är en anledning till att vilja ha det rent.

Materialet för en behaglig arbetsplats

Klicka här för att se hur du skapar en harmonisk arbetsplats – du hittar allt som kan behövas för ett snyggt och prydligt kontor.

Utöver en bättre arbetsmiljö får ni garanterat bättre stämning och gemenskap, även det bidrar till att prestera bättre på arbetet. Vi tillbringar ändå en stor del av vår vakna tid på jobbet, så se till att miljön är trivsam.